Lintjesregen: recordaantal lintjes in Leiden

Sinds de invoering van het herziene decoratiestelsel in 1996 zijn bij de lintjesregen nog nooit zoveel onderscheidingen uitgereikt als in dit jaar. In totaal ontvingen vanmorgen in de Burgerzaal van het Leidse stadhuis 16 Leidenaren een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Postma. Zeven personen werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau, zes werden in die orde Ridder, één Leidenaar werd Officier in de Orde van Oranje-Nassau en twee Leidse hoogleraren werden benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Naast de lintjesregen wordt bij bijzondere gelegenheden ook nog door het jaar heen een aantal onderscheidingen toegekend. Het overheidsbeleid is er echter op gericht zoveel mogelijk de uitreikingen op Lintjesregen te concentreren.

Overzicht van aan Leidenaren verleende koninklijke onderscheidingen voor de Lintjesregen: LON: Lid in de Orde van Oranje-Nassau RON: Ridder ON OON: Officier ON RNL: Ridder Nederlandse Leeuw 1. D. Barnhoorn (55), voorzitter Voetbalvereniging De Sleutels, LON 2. J. van den Burgh (61), oud-directeur Protestants Christelijke Basisschool De Roomburg, diverse nevenfuncties, RON 3. I.H. Cornet, (63) diverse kerkelijke functies, voetbal VV Oegstgeest, LON 4. Nacy Demirbas, (44) oud-PvdA-raadslid, diverse functies binnen Turkse gemeenschap, LON 5. Ds. Anton Dronkers, (65) diaconaal predikant, RON 6. Jan Duivesteijn (60), werkzaam bij DZB, voornamelijk op gebied woningbouwzaken, sport, RON 7. F. de Haas (57), actief in de Leidese korfbalwereld, LON 8. Cees Hugens (63), oud-directeur VVV, vele functies en nevenfuncties waaronder bestuur 3 October Vereeniging, OON 9. Prof. J. Michon (66), hoogleraar Psychonomie, lid Koninklijke Nederlandse Acacademie van Wetenschappen, RNL 10. David Nieuwenburg (67), bloemist , activiteiten in branche en ondernemerswereld, LON 11. Mw. A. Ouwerkerk-Heijmans (64), actief in (bestuur) van de EHBO-Leiden, LON 12. Hilda Prud’homme van Reine-de Jager (60), diverse kerkelijke functies, activiteiten voor en in Leiden Zuid-West, RON 13. Prof. R.A. Schilperoort (63), biochemicus, RNL 14. Rutger Veldhuijzen van Zanten (61), oud-ambtenaar dienst BOWO, diverse functies op kerkelijk en maatschappelijk terrein, RON 15. Kasper de Vries (58), oud-verkeersadviseur Politie District Leiden-Voorschoten, Vereniging Koninginnedag Leiden , 3VO-afd Leiden, LON 16. Mw. J. Wiersinga (70), diverse kerkelijke functies, vrijwilligerswerk, LCKV, Co Verhoog-jury, RON

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×