Trijntje Oosterhuis is een van de artiesten die
komend seizoen de Stadsgehoorzaal zal aandoen.

Stadsgehoorzaal presenteert programma 2002 - 2003

Donderdag 25 april nam Alexander Pechtold, demissionair wethouder van Cultuur, het eerste exemplaar in ontvangst van de nieuwe seizoenbrochure van de Stadsgehoorzaal. Het nieuwe programma bevat een breed aanbod aan concerten, waarin de mogelijkheden van de concertzaal optimaal benut worden met een compleet en veelzijdig scala op het gebied van klassieke muziek , pop, jazz, lichte muziek , wereldmuziek en entertainment.

Nieuw Sinfonietta Amsterdam, Ensemble in Residence, heeft inmiddels bewezen concerten te geven van een grote schoonheid en van hoge kwaliteit. Zij komen weer met bijzondere programma’s, niet alleen met vaste dirigent Peter Oundjian maar ook met Lev Markiz. Zij brengen als solisten o.a. mee Menahem Pressler, piano en Pekka Kuusisto, viool. Nieuw is het Nieuwjaarsconcert: Toeters en Bellen. Het begin van een nieuwe traditie die dit seizoen van start zal gaan. Nieuw Sinfonietta samen met de Houdini’s en Trijntje Oosterhuis. In de serie Barokmuziek en vroeg klassiek wereldberoemde orkesten als: The Amsterdam Baroque Orchestra, Venice Baroque Orchestra, Il Giardino Armonico en La Stagione Frankfurt. Op symfonisch gebied is er de serie Meesterwerken, verzorgd door Holland Symfonia. Een gevarieerde concertserie met veel romantiek uit o.a. Noorwegen, Venetië en Duitsland. Daarnaast nog de uitvoering van Carl Orff’s Carmina Burana door het Koor en Orkest van Filarmonica Moldava o.l.v. Alexandru Lascae. De serie Bijzondere concerten bestaat uit twee uitzonderlijke koren. Het Nederlands Kamerkoor, dat zo prachtig gezongen heeft bij het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima, met een middeleeuws programma en Capella Minsk met een Kerstprogramma. Het klassieke programma bestaat verder uit gevarieerd samengestelde concertseries als de koffieconcerten in de Nuon Zaal (o.a. Ronald Brautigam, Storioni Trio, Quirine Viersen en Dmitri Ferschtman) en de serie Oude Muziek in De Waag met een zeven eeuwen durende reis door de muziek. I.s.m. de Stichting Oude Muziek treden o.a. Lucy van Dael , La Sfera Armoniosa, Ensemble Trigon en Musica ad Rhenum op. Spectaculaire optredens van Slagerij van Kampen, Terry Bozzio, Yamato en Circle Percussion in de serie Slagwerk en in een korte serie Blues staan Cuby + Blizzards en the Night of the Blues geprogrammeerd. Nederlandse popmuziek is ruim vertegenwoordigd met populaire namen als: Golden Earring en Trijntje Oosterhuis. De liefhebbers van gitaarmuziek komen aan hun trekken met vijf fameuze gitaristen van Nederlandse bodem, de vermaarde gitarist Leo Kottke en het Rosenberg Trio samen met Louis van Dijk. Nieuw is een serie Mannenstem Klassiek en Populair. Klassiek gebracht door de fameuze Kings’ Singers en The Gents. Populair staat voor twee avonden feest, met versterkte a capella muziek door Mezzo Macho en Voice Male. Verder mag natuurlijk niemand de Twee Coryfeeën dit jaar missen: Boudewijn de Groot en Rob De Nijs. Muzikale Shows met Girls Wanna Have Fun, bekende vrouwelijke sterren uit de Nederlandse Pop- en Rockscene en R.E.S.P.E.C.T. 2, de tweede Motown Soul Show. In de serie Comedy Najib Amhali, Comedy Train en de langverwachte nieuwe show van Hans Liberg: Tatatata! In de serie Populair Frans Bauer en BZN. Een serie Brel omdat 2003 is uitgeroepen tot het Jacques Brel jaar: met Bruno Brel en Micheline van Hautem. De Specials met o.a. Al Stewart, Laura Fygi, Wibi Soerjadi, Guus Meeuwis, Het Meezingspektakel, Nedertango (met het Nederlands Fluitorkest, Willem Nijholt en Carel Kraayenhof met Sexteto Canyengue), Kayak met de rock-opera Merlin, en Twarres. De liefhebbers van wereldmuziek worden ook dit jaar niet teleurgesteld. Komend seizoen biedt de Stadsgehoorzaal Muziek uit alle Windstreken met o.a. een serie Fado ( Mariza, Jorge Fernando en Cristina Branco); muziek uit Ierland (Luka Bloom, Irish Christmas, Kieran Goss, Frances Black en Dave Munnelly); Raices Cubana uit Cuba; Mercedes Peon de nieuwe sensatie uit Galicië; Régis Gizavo uit Madagascar; Ferus Mustafov, de zigeunerkoning uit Macedonië; Ladysmith Black Mambazo uit Zuid-Afrika; een wereldavond met muziek uit Suriname, Marokko en Afrika; Een speciale Cajun/Zydeco/TexMex avond. In de Waag nog een serie concerten vol melancholie, passie en soms vuurwerk met Fernando Lameirinhas. Het Charivari Trio en de virtuoze bandoneonist Gustavo Toker. Nieuw in De Waag: de Muzikale Afternoon Tea. Op de koopzondagen van oktober, november, februari, maart en april. Bijzondere projecten in de maanden september, november, januari, februari, maart en april. Concerten met na afloop een feestje in de foyer of Festivalachtige concerten in het hele gebouw. De seizoensbrochure 2002-2003 van de Stadsgehoorzaal is vanaf 26 april gratis af te halen bij de kassa van de Stadsgehoorzaal , Stadhuis, VVV en alle gemeentehuizen en openbare bibliotheken in de Leidse regio. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de kassa van de Stadsgehoorzaal, Breestraat 60 in Leiden tel 5131704. De kassa is tijdens werkdagen geopend van 10.00 – 18 .00 uur (do.tot 21.00 uur) en op zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. U kunt de kaarten ook bestellen via www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×