Omar Essanoussi nieuwe voorzitter Moultaqa

De Stichting Marokkaanse Unie `Moultaqa` heeft een nieuwe voorzitter; Omar Essanoussi. tot voor kort vervulde Mohammed Bouras die functie, maar toen hij raadslid voor de PvdA werd, heeft hij zijn functie beschikbaar gesteld. Hij blijft wel als ere-lid bij `Moultaqa`. Omar Essanoussi is 33 jaar en is meer dan 10 jaar actief in verschillende zelforganisaties geweest.

De Stichting Marokkaanse Unie “Moultaqa” is op tien maart 1995 statutair opgericht als gevolg van een fusie van drie Marokkaanse zelforganisaties: de Marokkaanse Vereniging Leiden, de Werkgroep Marokkanen en de Vereniging voor cultureel Werk El Moultaqa. Deze drie organisaties waren voor de fusie al vele jaren actief en werkten sinds enige tijd nauw met elkaar samen. Ook deelden zij hetzelfde gebouw. De hoofddoelstelling van de “Moultaqa” is het bevorderen en leveren van een brede bijdrage aan de participatie, integratie, inspraak, emancipatie van de Marokkaanse –en Arabisch sprekende gemeenschap in Leiden en omstreken en bekendheid te geven aan de Marokkaanse -en Arabische cultuur in de meest algemene zin. Met deze hoofddoelstelling hoopt men de positie van de Marokkaanse –en Arabisch sprekende gemeenschap in Leiden en omstreken te verbeteren, zodat zij een volwaardige plaats kan innemen in de Leidse samenleving. Ook “Moultaqa” kampt met tekort aan vrijwilligers en probeert via alle manieren mensen te werven, vooral vrouwen en jongeren. Mensen die actief willen zijn kunnen altijd langskomen of contact opnemen telefoonnummer 071-5222942 e-mail info@moultaqa.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×