Onderzoek naar lek over functioneren Postma

Naar aanleiding van het doorspelen aan de pers van informatie uit een vertrouwelijk gesprek tussen vier fractievoorzitters en burgemeester Postma, komt er een onderzoek naar dit `lek`. VVD-fractievoorzitter Leendert de Lange is namens de negen Leidse fractievoorzitters woordvoerder in deze netelige kwestie, waarbij zware kritiek op Postma op straat kwam te liggen. De eerste burger van Leiden zou geen leiding kunnen geven en het Leidse belang in regionaal overleg te weinig behartigen. Bovendien wordt hij kleurloos en saai gevonden, waarbij hij, drie jaar na zijn aantreden, nog steeds last heeft van het uitbundige imago van zijn voorganger Goekoop.

Wie het onderzoek precies gaat uitvoeren is nog niet duidelijk. Wel zei de Lange vrijdagavond in het politieke radioprogramma Rondom de Raad van Holland Centraal dat er geen heksenjacht komt naar degene die nu gelekt heeft. “Het belangrijkste is voorkomen dat zoiets in de toekomst opnieuw gebeurt”, aldus de Lange. Of, en zo ja, welke sanctie er moet volgen op het uit de school klappen, is nog niet bekend.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×