Molen de Put bij het Galgenwater bestaat 15 jaar.

Molen de Put 15 jaar

Zaterdag 11 mei is Nationale Molendag. Bij molen De Put zijn van 10-17 uur extra activiteiten, ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van deze herbouwde standerdmolen. Zes van de negen molens in Leiden zullen bij voldoende wind ook in werking zijn. Dit zijn Molen De Put aan het Galgewater, Molen De Valk 2e Binnenvestgracht, Kikkermolen Oegstgeesterweg (bij ijsbaan), Stadsmolen Gooimeerlaan, Stevenshofjesmolen Henrie Bosmanpad en molen d` Heesterboom aan de Haagweg.

Tussen molen De Put, De Valk en d`Heesterboom vaart een pendeldienst. Met een sloep die vanaf 11.30 vaart, kan men gratis overvaren tussen deze drie molens. Molen- en fietsliefhebbers kunnen kiezen uit drie fietsroutes voor € 1,50 p/stuk van 23 km langs de negen Leidse molens of voor 30 of 45 km langs de molens in het Groene Hart, op de route zijn diverse molens ook van binnen te bekijken. Bij terugkomst ontvangt men per route een speciaal uitgebrachte bouwbriefkaart van molen de Put met Rembrandtbrug. Met deze bouwkaarten kan men een van Leidens mooiste plekjes, ook zelf in miniatuur herbouwen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×