Tsjechische studenten naar Leiden

Op 30 mei komen 30 Tsjechische studenten van de Praagse Karel Universiteit naar Leiden. Zij willen met Leidse studenten en burgers praten over de komende aansluiting van Tsjechië bij de Europese Unie. Tsjechië staat te trappelen om lid te worden van de EU. De discussie vindt plaats van 13.30-15.00 uur in gebouw Plexus, Spectrumzaal, Kaiserstraat 25.

Onderwerpen van gesprek zullen zijn: – de rol die kleine landen kunnen spelen in de uitbreiding van de EU – voor- en nadelen van toetreding – verwachtingen en zorgpunten Na de discussiebijeenkomst biedt de gemeente Leiden de Tsjechische gasten een boottochtje door Leiden aan, gevolgd door een ontvangst op het Stadhuis. Het International Office van de Universiteit zorgt voor verdere opvang en slaapgelegenheid voor de bezoekers. Behalve Leiden doen de studenten ook nog Brussel, Maastricht, Utrecht en Den Haag aan. Het project is opgezet door de Tsjechische ambassade, het Tsjechische Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Karel Universiteit (Praag), in het kader van het streven naar toetreding tot de Europese Unie. Ook in 2001 brachten Tsjechische studenten een soortgelijk bezoek aan Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×