Lemstra start onderzoek naar politiegeweld

Actievoerders van Eurodusnie hielden dinsdagavond een manifestatie op het Stadhuisplein om zo te demonstreren tegen het “overmatige politiegeweld” van afgelopen zondag. De politie greep toen hard in om actievoerders te verdrijven die bij De Burcht een actiefeest hielden uit protest tegen het afsluiten van openbare plekken in Leiden. Eurodusnie zal een klacht indienen. Op internet geven betrokkenen ondertussen hun mening via de actiesite Indymedia.

De fracties van LWG / De Groenen, GroenLinks en de PvdA stelden in de raad vragen over het politie-optreden en eisten een onderzoek. Naast te hard optreden zijn er volgens Eurodusnie ook allerlei zaken, waaronder camera`s, verdwenen. De politie zegt deze niet te hebben. Burgemeester Lemstra zegde een onderzoek toe.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Je bent nu offline