Dronken automobilist rijdt man aan

De politie hield zaterdag rond 01.50 uur een 38-jarige man uit Leiden aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor op de Langegracht een overstekende 22-jarige voetganger uit Weesp te hebben aangereden. De voetganger werd met licht letsel overgebracht naar het LUMC. Agenten waren nagenoeg getuige van het ongeval en zette de achtervolging op de automobilist in. Korte tijd later kon deze worden aangehouden. Drankgebruik werd vermoed. Aan het bureau onderging de verdachte een ademanalyse. De uitslag daarvan was 735 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van de man in. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×