De winnende estafetteploeg (Virgil Spier, Caimin Douglas, Troy Douglas en Timoty Beck).

Nederlandse estafetteploeg wint Gouden Spike

De Nederlandse estafetteploeg 4 x 100 meter heeft met een Nederlands record van 39.23 de 31ste Gouden Spike gewonnen. De jury beoordeelde deze prestatie als de beste van de dag, hoewel er meer topprestaties geleverd werden op het zeer geslaagde evenement. Een aantal atleten voldeed aan de richtprestatie voor het Europees Kampioenschap in augustus in München en voor het wereldjeugdkampioenschap in juli in Kingston (Jamaïca). De runner-up prijzen werden toegekend aan twee getalenteerde werpers: B-juniore Denise Kemkers plaatste zich voor het juniorenkampioenschap op het onderdeel kogelstoten en de nieuwe ster van de Nederlandse atletiek Rutger Smith benaderde opnieuw de 20 meter met de kogel (19.93) en verbeterde zijn persoonlijk record met de discus tot 63.77 meter.

Met als startloper Timothy Beck, vervolgens Troy Douglas, Caimin Douglas en slotloper Virgil Spier kwalificeerden de estafetteploeg zich tevens voor het Europees Kampioenschap in augustus in München. Mits volledig hersteld zal dan ook Martijn Ungerer van Leiden Atletiek zich bij hen voegen. Kort daarvoor miste Ungerer`s clubgenoot Ronald Gram het Nederlands record kogelslingeren op een halve meter. Met 70.36 meter won hij niet alleen de wedstrijd, hij overschreed ook voor de eerste maal de 70 meter. Martijn Scheffers behaalde met 49.03 meter de 4e plaats bij het discuswerpen. Met dispensatie vanwege haar leeftijd mocht de jonge Marina Schoenmakers de strijd aanbinden met de snelste sprintsters van Nederland. De sprintster uit Oegstgeest deed het prima met 12.46 seconde op de 100 meter en een nieuw persoonlijk record van 25.96 op de 200 meter. Op de 400 meter bij de mannen was er een prima 3e plaats voor Roel van Ree. De pupil van trainer Martin Huizing verbeterde zijn beste seizoenstijd aanzienlijk tot 47.43. De volledige uitslagen en een foto-impressie van de 31ste Gouden Spike vindt u op de website van Leiden Atletiek.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×