Mannen Leiden Atletiek in finale eredivisie

Zondag 16 juni maakt de mannenploeg van Leiden Atletiek in Breda zijn opwachting in de finale van de eredivisie van de clubcompetitie. Met vijf andere clubs, titelverdediger AAC uit Amsterdam, Hellas uit Utrecht, Prins Hendrik uit Vught, Rotterdam Atletiek en Argo`77 uit Groningen, zullen de Leidse mannen in een complete baancompetitie uitmaken wie zich in 2002 de sterkste club van Nederland mag noemen.

Vooral door het ontbreken van sprinter Martijn Ungerer is het niet realistisch om een hoge klassering te verwachten. Het bereiken van de finale was voor de in de eredivisie debuterende herenploeg al een groot succes. Hoge individuele scores mogen verwacht worden van kogelslingeraar Ronald Gram, 400 meter loper Roel van Ree en Kamiel Maase die de 1500 meter zal lopen. De damesploeg van Leiden Atletiek wist zich in de voorronde niet te plaatsen voor de finale van de eredivisie. Zij zullen zondag in Tilburg aantreden in een zogenaamde degradatiewedstrijd waarin uitgemaakt wordt welke twee clubs uit de eredivisie zullen degraderen. Hoewel de deelname van Erika van de Bilt nog niet zeker is, lijkt de opstelling van de ploeg sterk genoeg om het eredivisieschap te prolongeren. Aanstaande vrijdag zal Kamiel Maase in het Duitse Kassel een sterkbezette baanwedstrijd over 5000 meter lopen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×