WLTO pleit voor meer ontsmettingsplaatsen veewagens

De WLTO vreest een uitbraak van varkenspest in Zuid-Holland. Het virus kan zich verspreiden vanuit Duitsland en Luxemburg via veetransporteurs die niet alle voorzorgsmaatregelen in acht nemen. Dat meldt Radio West.

De WLTO wil meer plekken waar chauffeurs hun veewagens kunnen ontsmetten. Bovendien pleiten de veehouders ervoor, zogeheten ringinentingen toe te staan in gebieden die worden bedreigd met varkenspest. Volgens de WLTO bestaat er sinds 1997 een vaccin, dat herkenbaar is in het bloed. Dit markervaccin zou geen bedreiging vormen voor de export. Toch is vaccinatie verboden omdat het vaccin niet officieel is geregistreerd. De varkenshouders manen het ministerie van Landbouw en de Europese Commissie tot spoed.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×