Multicultureel buurtfeest in Zeeheldenbuurt

Bewoners van de Zeeheldenbuurt en vrijwilligers van diverse verenigingen in de wijk organiseren morgen (zaterdag 22 juni) een groot multicultureel wijkfeest in het park aan de Tasmanstraat. Het feest wordt gefinancierd door het project `Onze Buurt aan Zet` van de gemeente Leiden. Om 9.45 uur begint het feest met een kinderoptocht vanuit speeltuin `Ons Eiland`. Om 17.00 uur is het feest afgelopen.

Festiviteiten De bewoners hebben festiviteiten georganiseerd voor jong en oud. Voor de kinderen is er een kindertheater, pony rijden, een kinderoptocht, een schminkclown, een zweefmolen, een springkasteel en nog veel meer. Bezoekers die dat durven, kunnen met de spectaculaire Airbikes loopings maken van ongeveer zeven meter. Verder is er een playbackshow voor groot en klein, een Turkse buikdanseres, gratis Turkse hapjes, een demonstratie Country streetdance, breakdance en salsa. Voor de oudere bezoekers is er onder meer een rommelmarkt, een fotoquiz en een workshop van een knutselgroep voor vrouwen. Onze Buurt Aan Zet In het drie jaar durende project Onze Buurt Aan Zet staan de bewoners van Slaaghwijk en Binnenstad-Noord centraal. Zij hebben voorstellen ingediend om de leefbaarheid en veiligheid in hun wijk te verhogen. Samen met de gemeente worden de voorstellen omgezet in zichtbare activiteiten. Een van de voorstellen is de organisatie van een multicultureel buurtfeest om de betrokkenheid van de bewoners bij hun wijk te vergroten. Dit feest vindt aanstaande zaterdag plaats. Organisatie Het feest is georganiseerd door bewoners van de Zeeheldenbuurt en vrijwilligers van Speeltuin Ons Eiland, buurthuis ’t Schippertje en van de Buurtvereniging en Activiteitencommissie in de wijk.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×