Drie keer zilver voor junioren van Leiden Atletiek

Van vrijdag tot en met zondag vond het Nederlands Kampioenschap voor junioren plaats in Assen. Zes A- en B-junioren van Leiden Atletiek namen hieraan deel en kwamen met in totaal drie zilveren medailles naar huis. Twee hiervan werden gewonnen door sprintster Marina Schoenmakers uit Oegstgeest.

Op de 100 meter bij de B-junioren bleef Marina met 12.48 seconde slechts 12-honderdsten van een seconde achter op Romara van Noort van de Spartaan uit Lisse. De twee spintrivalen uit onze regio troffen elkaar een dag later op de 200 meter. Daar was het weer Romara van Noort die de snelste was, ditmaal met een ruime voorsprong op Marina: 25.14 tegen 26.13. De derde zilveren medaille werd behaald door Ashley Bentvelsen bij het kogelslingeren. Hoewel zal pas één jaar specifiek traint op dit moeilijke onderdeel, kwam de eerstejaars B-juniore bij de kampioenschappen tot 43.94 meter. Het onderdeel werd gewonnen door de één jaar oudere Aafke Vogelzang uit Groningen die haar kogel 50.40 meter ver slingerde. Van de overige atleten van Leiden Atletiek leverde de nog onervaren Richard Pleeth de meest opzienbarende prestatie. De 17-jarige atleet uit Voorschoten meldde zich vorig jaar na de Vlietloop aan bij Leiden Atletiek en traint sindsdien bij het juniorenteam van Norbert Groenewegen. Sinds begin mei heeft Richard een aantal baanwestrijden gelopen, waarbij de progressie in zijn prestaties onmiskenbaar was. Dat dit echter zou leiden tot 5e plaats op de 3000 meter en een tijd van 9.16.62, een verbetering van zijn persoonlijk record met maar liefst 34 seconden, had zelfs zijn trainer Norbert niet durven dromen. A-junior Pascal Noort uit Rijnsburg twijfelde tussen deelname op de 800 en 1500 meter en koos uiteindelijk voor de 1500 meter. Zoals vaak bij kampioenschappen werd het een tactische race met een snelle slotronde. Pascal hield zich goed staande en werd in 4.11.52 vijfde. Maikel Stolwijk uit Leiderdorp finishte in de achterhoede op de 5000 meter bij de A-junioren, maar verbeterde met 16.56.07 wel zijn persoonlijk record. Zijn plaatsgenote Sabine Gorter kwam op de 400 meter bij de A-junioren net tekort voor de finale.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×