Excursie Heempark Leiden

Zondag 30 juni houden het IVN en de afdeling Natuur- en milieueducatie (NME) hun maandelijkse rondleiding in het Heempark van Leiden. Ditmaal met als thema: ‘Planten en hun belagers’.

Belagers zijn niet altijd rupsen of insecten. Ook kunnen planten elkaar het leven knap zuur maken, maar de meeste schade aan planten wordt toch door insecten veroorzaakt. Ook het Heempark ontkomt niet aan allerlei vraatzuchtige wezens. In de loop van het seizoen wordt er heel wat afgeknaagd en gevreten. Toch zijn er nauwelijks plagen te constateren. Een parasiet zal namelijk nooit voor 100% zijn gastheer ten gronde richten, want daarmee draait hij immers zijn eigen nek om! Ook zijn er vaak natuurlijke bestrijders in de weer die een teveel aan parasieten reduceren tot normale proporties en zodoende het natuurlijk evenwicht herstellen. Als er echt schade wordt veroorzaakt door insecten komt dat meestal door een overschot aan een bepaalde plantensoort. ‘Planten en hun belagers’ begint om zondag 30 juni om 14.00 uur. Deelname en toegang tot het park zijn geheel gratis. De excursie duurt ongeveer anderhalf uur. Het Heempark vindt u aan de Oegstgeesterweg.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×