DJ Roog sluit Werfpop af.

Programmering 21e editie Werfpop rond

Leidens oudste en gezelligste popfestival Werfpop gaat z’n 21e editie tegemoet. Dit keer vind het niet plaats in het Van der Werfpark vanwege herstelwerkzaamheden maar op de ernaast gelegen locatie De Garenmarkt te Leiden. Het karakter van Werfpop blijft wel hetzelfde. Traditiegetrouw blijft het festival het grootste gratis pop-evenement van Leiden. Op zondag 14 juli worden er weer rond de 15.000 bezoekers verwacht. Naast de bands is ook dit jaar op het terrein straattheater te zien: Husse en `Babette en Suzette: Voorpret bij de toiletten`. De presentatie is in handen van Dr. Bernard alias Superfrobel. De afterparty vindt ook dit jaar weer plaats in het LVC. De zaal daar gaat open om 23.00 uur en DJ ROOG zal samen met twee andere DJ’s doordraaien tot 03.00 uur. Informatie over de voorverkoop van de afterparty en alle informatie over de bands, lokatie en organisatie is terug te vinden op de website van Werfpop.

Alweer voor het derde jaar achtereenvolgend staan er twee podia in plaats van één op het terrein. Geen lange ombouwtijden maar een continue festivalprogramma dat bestaat uit een grote diversiteit uit binnen- en buitenland en een selectie van al het goeds wat regio Leiden heeft te bieden. Het festival begint om 13.30 en de laatste act zal om 23.00 uur afsluiten. <u>Programma</u> 13.30 – 14.05 Blakes 7 (punk) Met een Leidse gitarist in de gelederen mogen zij het festival openen. De punknummers spuiten eruit als katerdiarree na een flinke avond stappen en dat tempo weet de band vast te houden. Dat kan bijna niet anders want je hebt het hier wel over punk-rockers die sinds de jaren 70-beweging bezig zijn. 14.00 – 14.55 Kopna Kopna (funkpop) Eigenwijze en funky popmuziek. De conventionele combinatie van instrumenten daagt de band uit om de gevestigde paden juist te beslechten. De muziek van Kopna Kopna zit vol onverwachte wendingen en virtuoze slagwerkvariaties. De jongens vormen een hechte band die tijdens optredens met enthousiasme hun liefde voor muziek op het publiek overbrengt. 15.00 – 15.55 Smogus (x-plo core) Smogus gaat tot in de extremen zonder de grenzen van de eigen stijl te overschrijden. Ze zijn bezeten door bands als Korn, Incubus, Slipknot en Limp Bizkit en geïnspireerd door Eminem, Soul Assassins en Cyprus Hill. De muziek kent ruime uitersten in dynamiek en afwisseling: van vrij hard tot zeer toegankelijk, van snel naar traag, maar hoe dan ook blijft Smogus pompend en ernergiek. Onlangs stonden ze als ‘local heroes’ op Ozzfest , wonnen ze de Essent Awards en staan daardoor op Lowlands. 16.00 – 16.55 The Wounded (gothic wave) De band combineert melodieën zoals The Cure ze maakt, het melancholische van Katatonia, experimenteert zoals de oude Pink Floyd dit deed en mengt dit met invloeden van Anathema en Paradise Lost. Al deze verschillende invloeden laten ze samensmelten tot hun eigen typische sound. De deels autobiografische teksten flirten met het donker en de dood. The Wounded wordt ten onrechte vergeleken met bands als Within Temptation en After Forever. Ze onderscheiden zich echter door het geluid van de loodzware stem van de voorman waarmee zij een stap verder de duisternis in gaan. 17.00 – 17.55 BabyJohn (electro pop uit Belgie) De electro-pop van BabyJohn laat zich het beste omschrijven als Beck meets Chemical Brothers met een extra rijkgevulde jazz-funk-saus. De band debuteerde op een zeer opmerkelijke wijze tijdens The Edges festival in Antwerpen. Na het zien van hun energieke optreden tijdens Motel Mozaique in Rotterdam was het duidelijk dat deze band een plek verdiend op Werfpop. Mischien wel de verrassing van deze editie? Wie weet! 18.00 – 18.55 Habib Koité & Bamada (Malinese pop) De zanger uit Mali heeft de passie voor zijn gitaarspel geërfd van zijn grootvader die de djelly n`goni, een traditioneel instrument bespeelde. Met een voet in het verleden en de andere in het heden laat hij zien dat hij grenzen kan laten vervagen tussen een eeuwen oude cultuur en de hedendaagse muziek. Habib heeft vele fans over de hele wereld, hij wordt bejubeld en bemind door de Amerikaanse en Franse muziekpers. Wij zijn heel trots dat we Habib en zijn band op het programma hebben staan. 19.00 – 19.55 16 Down (+ special guest) (poprock) De band refereert muzikaal gezien aan bands als Radiohead, Smashing Pumpkins en Soulwax. Dat de band muzikaal ‘drama’ niet schuwt, mag blijken uit de uitgebreide strijkersarrangementen van sommige van de liedjes. De markante en warme zangstem van de zanger geeft het totale bandgeluid een ‘soulful’ randje. Je hoeft de single Subtle Movements maar één keer te horen en je weet het: dit is zo mooi en zo bijzonder dat het niet anders kan of deze band gaan voor nog veel meer moois en bijzonders zorgen. Voor deze gelegenheid neemt 16 Down een zeer speciale gast mee. Deze muzikant speelde met zijn band in 1989 op Werfpop. Wie-o-wie is dit???? 20.00 – 20.55 Relax (hiphopfunkcrossover) The next step into Hip hop. Het is pure entertainment verpakt als een theatrale act met een gangmakende dj, een doorbeukende gitaar, de klanktapijten van de toetsenman en daar overheen de raps van de frontman. Het succes ligt duidelijk in de energie die ze uitstralen. Dit is hoe hip hop live eigenlijk zou moeten klinken Relax is hot! 21.00 – 21.55 Mimezine (dance) Mimezine is heel ambachtelijke elektronische muziek en staat voor de toenadering tussen pop en dance. De tijd dat dansmuziek slechts bestond uit eeuwig doorgaande grooves en dat liedjes vooral rond het kampvuur ten gehore werden gebracht is voorbij. Alle leden zijn afkomstig uit bands met een zekere cultstatus. Vera kennen we nog uit Beeswamp. Baronner en Mattie vormden ooit het ritmetandem van Shine. Mimezines wortels liggen in Leiden en we hebben daarom het laatste podiumplekje bewaard voor hun thuiswedstrijd. 22.00 – 23.00 DJ ROOG (garagehouse) Zijn frisse kijk op muziek zorgde voor de komst van een nieuwe variant binnen de house. De smaak van Roog: Funky, soulvolle groovy platen, het liefst met een mooie vocaal en bestemd voor een volwassen trendy publiek. Een publiek dat zich de geneugten van het leven goed laat smaken. DJ ROOG won onlangs de belangrijke Lucky Strike Dance Award als beste garagehouse DJ.

Advertentie

Leiden Werfpop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×