Twintig bewoners geëvacueerd bij brand

In de nacht van donderdag op vrijdag is rond 02.00 uur brand ontstaan in een flatgebouw aan de Middelstegracht. Er was veel rookontwikkeling bij de brand, waardoor mensen naar de balkons vluchtten. De politie heeft deze bewoners gekalmeerd tot de brandweer ze met behulp van twee ladderwagens naar beneden kon halen. Ongeveer 20 mensen zijn geëvacueerd.

Ambulancepersoneel onderzocht ze ter plekke, waarna ze tijdelijk naar het politiebureau aan de Langegracht werden overgebracht. Hier heeft de politie ze in de kantine opgevangen. Niemand raakte gewond. Rond 02.45 uur kon het sein brand meester worden gegeven. In de hal van de berging bleek een bromfiets in brand gestaan te hebben. De rook had zich via het trappenhuis verspreid. De geëvacueerden konden dezelfde nacht nog naar hun woningen terugkeren.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×