Foto`s: Chris de Waard.

17e Peurbakkentocht als vanouds enorm succes

Tienduizenden toeschouwers, 50 deelnemende vaartuigen en 1 Aad van der Luit. Het is inmiddels een beproefd recept en Leiden kan er maar geen genoeg van krijgen. De 17e Peurbakkentocht trok donderdagavond in een stralende zon door de Leidse grachten. De jury onder leiding van de Leiderdorpse burgemeester Michiel Zonnevylle deelde rond 22.00 uur de prijzen uit aan de nummers 1, 2 en 3 van de categorieën “verenigingen”, “particulieren”, “bedrijven” en “muziek”. En een poedelprijs voor de mannen van de bedrijven Gebr. Schouls en Sloos en Zn. Hun gezamelijke boot met als thema `72 + 48 jaar = 120 jaar werken aan een mooie stad` viel uit en bleef voor het waterpodium bij Annie`s liggen.

De prijswinnaars waren: Verenigingen 1e De Wereldwinkel met hun `koffie op een tropisch eiland`. 2e De Kabouter Plop-boot van HSV Adegeest. 3e Het samenwerkingsverband Leiden/Warmond met muziek- en waterevenementen. Particulieren 1e Nico and Friends met hub Burgemeesters-verkiezing. 2e John de Hoed met `Schipbreukeling op een eiland`. 3e Sara en Rob Koet met hun English Rose Garden anno 1900. Bedrijven 1e Het Leidse Grachtenbad van Bouter Bouw. 2e Taxi de Groot met Luchthavenservice. 3e Kinderdagverblijf De Watergeuzen van Wanda de Ruiter. Muziek 1e De Tranentrekkers van Hilde Jansen. 2e De Rijntaptoe van Simon Dubbelaar. 3e Decibel van Ton Bakker.

Advertentie

Leiden Lakenfeesten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×