Vier medailles voor Leiden Atletiek

Bij de Nederlandse atletiekkampioenschappen in Sittard behaalde de Leidse afvaardiging in totaal vier medailles. Hoewel het een tweedaags evenement was werden de twee gouden en twee bronzen medailles allen op zaterdag behaald. Kogelslingeraar Ronald Gram en steepleloopster Miranda Boonstra maakten hun favorietenrol waar en wonnen ieder hun onderdeel. De in Chaam woonachtige en in Leiden bij Manfred Sahner trainende Gram kwam tot een afstand van 68.57 meter. Dat was bijna anderhalve meter meer dan zijn grote concurrent Frank van den Dool uit Apeldoorn, maar wel ruim onder zijn persoonlijk record van 70.44 meter. Hij was dan ook niet tevreden over zijn techniek, maar het behalen van de nationale titel maakte veel goed.

De 3000 meter steeple chase was een nieuw NK-onderdeel bij de vrouwen. De waterbak op de gloednieuwe baan van AV Unitas in Sittard voldoet wel aan de internationale norm, zodat de winnende tijd 10.28.48 van Miranda Boonstra als officieel Nederlands record in de boeken zal komen. In de eerste ronden kreeg de sinds kort in Nijmegen woonachtige atlete goede competitie van de nog jonge Limburgse Jolanda Verstraten, maar zij kon het hoge tempo niet volhouden en werd in de slotkilometer gepasseerd door Boonstra. Daags erna liep ze ook nog de 5000 meter, maar mede door de vermoeidheid van zaterdag zat er niet meer in dan een 5e plaats in 17.00.38. Twee bronzen medailles werden door de mannen behaald op de korte loopafstanden. Sprinter Martijn Ungerer is na een korte gedwongen afwezigheid op de weg terug. In de finale op de 100 meter kwam hij tot 10.67 seconde en verdiende daarmee brons achter Troy Douglas en Timoty Beck, zijn compagnons van de estafetteploeg op de 4 x 100 meter. Roel van Ree is een sprinter met een iets langere adem. Hij komt dan ook het beste tot zijn recht op de 400 meter, ook al behaalde hij bijna ook een medaille op de 200 meter. De finale op de 400 meter leek op voorhand een heruitgave van de Gouden Spike. Hoewel niet helemaal tevreden over zijn start en tijd van 47.87 was er ook ditmaal een 3e plaats voor Roel van Ree. Winnaar was andermaal Rikkert van Rhee die slechts 0.09 seconde langzamer was dan in Leiden. Eenzelfde marge kwam Van Ree zondag tekort om een tweede bronzen medaille op de 200 meter mee naar huis te nemen. Na een matige start liep hij in op zijn concurrent Daniël van Leeuwen. 21.64 betekende voor de Leidse sprinter wel een flinke verbetering van zijn snelste seizoenstijd. Trainingsgenoten Ger Wessel en Jessica Ramakers strandden met 49.21 en 59.33 in de series op de 400 meter. Juniore Marina Schoenmakers liep met dispensatie mee bij de snelste seniorendames. Met 12.41 op de 100 meter en 26.03 op de 200 meter zat er echter geen finaleplaats in voor de snelle Oegstgeestse. Op de 3000 meter steeple chase waren er een 5e en een 6e plaats voor Jeroen en René van Dijke. Een spannende broederstrijd, waarin de atleten van Bram Wassenaar minder dan 5 seconden op elkaar toegaven. Jeroen, de nummer 2 op de ranglijst van 2001, hoopte vooraf op een podiumplaats, maar heeft door gezondheidsproblemen de juiste vorm nog niet te pakken. Ook wat teleurstellend waren de discusworp van 47.53 meter en de daarbij horende 10e plaats voor Martijn Scheffers.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×