Leiden krijgt er dertig prullenbakken bij

In het kader van Leiden ruimt op! plaatst de gemeente op diverse plekken in de vier stadsdelen in totaal dertig extra prullenbakken. In Haagweg Noord gaat de eerste extra prullenbak de grond in. Rogier van der Sande, wethouder Financiën, Stedelijk Beheer en Wijkbeheer, plaatst samen met de buurtbewoners de heren Tahiri en Schreiner en met medewerkers van de sector Wijkbeheer, dinsdagmiddag 16 juli om 15.00 uur de eerste extra prullenbak in de Nicolaas Beetsstraat nabij de Oltmansstraat.

Leiden ruimt op! Onder de noemer Leiden ruimt op! gaat de dienst Milieu en Beheer gedurende drie jaar extra mensen en middelen inzetten om de stad op te ruimen en opgeruimd te houden. Het voorkomen van zwerfvuil is een belangrijk aandachtspunt. Hiervoor is het belangrijk dat er voldoende voorzieningen zijn voor burgers om hun kleine afval weg te gooien. Extra prullenbakken In de stad staan ruim 1300 prullenbakken, die samen goed zijn voor 150.000 keer legen per jaar. Toch blijkt dat er op sommige plaatsen nog niet voldoende prullenbakken staan, om het ontstaan van zwerfvuil te voorkomen. Daarom worden op diverse plekken in de vier stadsdelen, mede op verzoek van bewoners, de voorzieningen om klein afval weg te gooien uitgebreid. Daarnaast wordt natuurlijk van burgers gevraagd om hun kleine afval ook daadwerkelijk in de prullenbakken te gooien.

Advertentie

Leiden Leiden ruimt op


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×