Potenrammers opgepakt

Afgelopen week zijn vier jongens afkomstig uit Katwijk en Rijnsburg en in leeftijd variërend van 16 tot 18 jaar voorgeleid aan de rechter-commissaris. Politie Hollands Midden had de jongens aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging in de periode tussen september 2001 en mei 2002. De jongens worden ervan verdacht mannen te hebben geschopt en geslagen en auto’s te hebben beschadigd. Twee jongens worden er bovendien van verdacht een poging tot afpersing te hebben gedaan. Dat gebeurde op parkeerterreinen langs de Provinciale Weg N206 bij Noordwijk.

De rechter-commissaris heeft twee verdachten van 16 en 17 jaar uit Katwijk in bewaring gesteld. De RC schorste de voorlopige hechtenis van de 18-jarige jongen uit Rijnsburg en van de 16-jarige jongen uit Katwijk wegens hun geringere aandeel. De politie was in september vorig jaar een onderzoek gestart nadat er een aantal aangiften was gedaan van geweldpleging tegen mannen op parkeerterreinen langs de Provinciale Weg N206 in Noordwijk. Sommige parkeerterreinen langs deze weg staan bekend als homo-ontmoetingsplaats. In totaal werden er acht aangiften van geweldpleging gedaan. Uit het onderzoek is echter gebleken dat het aantal incidenten aanzienlijk hoger ligt.

Geen categorie homo


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×