D66-raadslid Bootsma maakt zich sterk voor de acceptatie van homoseksualiteit op middelbare scholen in Leiden. (Foto: Chris de Waard).

Expreszo in OGO

Nee, geen geheimtaal in de kop van dit artikel, maar echte gemeentetaal. OGO staat voor ‘Op overeenstemming Gericht Overleg’ en is het periodiek overleg dat onderwijswethouder Hessing heeft met de onderwijsbesturen in Leiden. Bij het eerstvolgende OGO staat homoseksualiteit prominent op de agenda. Expreszo is het blad van de jongerenafdeling ExpresZo van het COC.

D66-raadslid Peter Bootsma, zelf homo, vroeg dinsdagavond in de gemeenteraadsvergadering aandacht voor de ophef die is ontstaan over de speciale editie van het homo-jongerenblad ExpresZo dat met financiele steun van het ministerie van Onderwijs naar alle middelbare scholen is gestuurd.

Bootsma moest tot zijn spijt erkennen dat de gemeenteraad niets te zeggen heeft over de inhoudelijke kant van het onderwijs, maar riep wethouder Ruud Hessing wel op het onderwerp dringend aan de orde te stellen bij het eerstvolgende ‘OGO’. Vooral in relatie tot het gemeentelijke homo-emancipatiebeleid. Hessing bleek daartoe van harte bereid, ook al is het blad volgens hem slechts in zeer bescheiden mate onder Leidse scholen verspreid. “Maar ik wil graag weten hoe de scholen met dit soort vraagstukken omgaan,” aldus Hessing.

Filip van As van de ChristenUnie wees erop dat de negatieve reacties van sommige (Christelijke) scholen vooral te maken hebben met de manier waarop het onderwerp nu onder de aandacht wordt gebracht. “Je moet daar dus heel genuanceerd mee omgaan, want als een school weigert om dit blad te verspreiden, wil dat niet zeggen dat ze geen aandacht voor het onderwerp hebben,” gaf Van As de wethouder mee. Deze was het daar volmondig mee eens.

De uitkomst van de bespreking met de onderwijsbesturen zal wethouder Hessing binnenkort an de orde stellen in de commissie Onderwijs & Cultuur.

Leiden homo


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×