Dronken Leidenaar rijdt water in

De politie heeft zaterdagavond even na 23.00 uur een 30-jarige man uit Leiden aangehouden, nadat hij met een auto te water was geraakt aan de Zijloordkade in Leiderdorp. Getuigen zagen de man aan komen rijden vanaf de Touwbaan. Vermoedelijk was de bestuurder onder invloed van alcohol toen hij de controle over de auto kwijtraakte en in het water reed. De bestuurder wist uit het water te komen, maar ging er vandoor nadat een getuige hem had aangesproken. De politie hield de bestuurder kort daarop op de Sumatralaan aan.

De bestuurder werd naar het politiebureau overgebracht waar uit onderzoek bleek dat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Het voertuig bleek van een kennis te zijn. De Leidenaar had zonder toestemming de autosleutels uit de woning van de kennis weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan van diefstal. Ook weigerde de bestuurder mee te werken aan een blaastest. De politie heeft proces verbaal opgemaakt tegen de Leidenaar.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×