Ziet de toren van het Leidse stadhuis er binnenkort zo uit?

Safe sex op z`n Duits

De Duitse condoomfabrikant Condomi heeft een aantal gemeentebesturen in Nederland aangeschreven met het verzoek om een kerk of andere toren te mogen voorzien van een mega-size condoom. Met de campagne wil Condomi aandacht vragen voor safe sex.

In een soort condoom-estafette wil het Duitse bedrijf een 15-tal torens door heel Nederland inpakken. Het hoogtepunt moet de Westertoren in Amsterdam worden. Condomi wil deze kerk graag van een rubbertje voorzien tijdens de Gaypride in 2003. Onderzoeken signaleren dat jonge mensen de risico`s van HIV/Aids en andere sexueel overdraagbare aandoeningen minder ernstig nemen dan enkele jaren terug. “Condomi maakt zich zorgen om die toenemende achteloosheid bij het vrijen en wil de maatschappelijke discussie over deze problematiek nieuw leven inblazen met deze actie met reuzencondooms,” zo laat het bedrijf weten. Ook de eigen omzet mag in ons land best wat aantrekken, zo blijkt uit de volgende passage uit het stimulerende persbericht: “In een aantal opzichten neemt Nederland een unieke plaats in binnen de wereld van condooms en soa voorlichting. Enerzijds kan er nogal open over gecommuniceerd worden, er zijn weinig taboes. Anderzijds is het een monopolistische markt. Doordat Condomi hier nu ook zit en zeker is van heel wat verkooppunten, zou die situatie weleens kunnen veranderen waardoor de consument meer keuzemogelijkheid krijgt”.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×