"Ome Joop’s Tour" in Leiden

Woensdagmiddag ontvangt kandidaat wethouder Alexander Geertsema, in zijn functie van plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, de Deelnemers aan “Ome Joop’s Tour”. De deelnemers aan de jaarlijkse jeugdfietsronde door Nederland worden rond 17.00 uur verwacht bij de 3 Oktoberhal aan de Smaragdlaan 99 in Leiden Zuid-West.

Ook de volgende ochtend, bij het vertrek om 9.00 uur, zal de heer Geertsema namens de gemeente Leiden aanwezig zijn en het startschot geven voor de volgende etappe, met bestemming Gorinchem. “Kinderen van de straat houden en ze een plezierige tijd bezorgen”. Dat wilde Arnhemse Joop Legerstee toen hij 52 jaar geleden de eerste fietstocht organiseerde voor de jeugd uit Arnhem en omgeving. Dit jaar wordt traditiegetrouw “Ome Joop’s Tour” weer gereden van, zondag 28 juli t/m woensdag 7 augustus. Bij de naam “Ome Joop’s Tour” moet men denken aan Ome Joop Legerstee die kort na de Tweede Wereld Oorlog opkwam voor gezinnen met weinig financiële middelen. Ome Joop’s Tour is een tocht die kinderen en begeleiders tien dagen door Nederland voert. Vroeger was de Tour er in de eerste plaats voor Arnhemse kinderen. Maar die opzet is aanmerkelijk uitgebreid. De jongens en meisjes komen thans uit het hele land en zelfs buitenlandse kinderen, onder meer uit Polen, Bosnië, Berlijn, België en andere Europese landen hebben reeds aan het fietsevenement deelgenomen. De reacties zijn het beste bewijs voor de geslaagde opzet. Veel kinderen willen opnieuw deelnemen en onderhouden contact met de begeleiders.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×