Honderden bomen weg bij Rhijnhof

Dit najaar wordt gestart met het bouwrijp maken van volkstuinencomplex Veldheim voor de uitbreiding van de begraafplaats Rhijnhof. Bij de uitbreidingsplannen is zoveel mogelijk rekening gehouden met de op het terrein aanwezige bomen. Toch moeten 383 bomen op het terrein worden gekapt en 16 bomen verplant.

Van de kap- en verplantvergunning voor deze bomen zal pas gebruik mogen worden gemaakt als de uitbreiding van de begraafplaats zeker doorgaat. Er zullen er zoveel mogelijk nieuwe bomen worden gepland. Bij het ontwerp van de uitbreiding van Rhijnhof is zoveel mogelijk geprobeerd om bestaande bomen en struiken in de plannen op te nemen. Daarom wordt er bij de uitbreiding van de begraafplaats van uitgegaan dat de beplanting aan de rand van het terrein van Veldheim gespaard kan worden. Het gaat daarbij om ongeveer 200 bomen en struiken. Ook een groepje bomen op het terrein zelf is in de plannen opgenomen en kan blijven staan. Voor deze bomen wordt geen kapvergunning verleend.

Leiden boomkap volkstuin


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×