PvdA: Busstation halveren

“Volgens mij zou het stationsplein enorm aan intimiteit winnen als het busstation gehalveerd werd”. Dat zegt PvdA-raadlid Liesbeth Hesselink in de electronische nieuwsbrief van de partij. Verder ziet Hesselink graag dat er serieus wordt gekeken naar de bouw van een tweede toren op het Stationsplein. In die toren zouden dan onder andere een bioscoop, een disco en het slaaphuis voor daklozen worden gevestigd. “Misschien een wat onalledaagse combinatie, maar wel een die het overwegen waard is”, aldus Hesselink. “Op deze manier wordt het stationsplein een plein dat bruist van de activiteiten van `s morgens vroeg tot `s avonds laat. Het plein wordt ongetwijfeld drukker en dus veiliger van al deze activiteiten. Volgens mij snijdt het mes aan heel veel kanten”.

Ook pleit Hesselink voor veel meer `Leiden Promotie` in het stationsgebied. Bijvoorbeeld mooie vitrines met voorproefjes van exposities in de Leidse musea. Ook het Stationsplein zelf moet worden opgeleukt met grote planten en bakken vol bloeiende bloemen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×