Wessie neemt de bus

Vanaf 23 augustus neemt Wessie de bus. Achter op vijf Leidse Connexxionbussen ziet het publiek de inmiddels beroemde wijkinbreker Wessie. In de promotiecampagne die tot november zal duren zinspeelt Wessie op de kansen die bewoners hem bieden. Want sommige leegstaande woningen zijn een wel heel gemakkelijke klus voor een inbreker. Dat geldt natuurlijk niet voor een woning die goed beveiligd is. Goede beveiliging houdt Wessie buiten de deur!

Het inbraakpreventieproject ‘Wessie, uw wijkinbreker’ in Leiden is succesvol. In het voorjaar is het project met alle betrokken partners geëvalueerd. Natuurlijk kan er hier en daar wat verbeterd worden, maar de grote lijn is dat er goede resultaten zijn behaald. Ook de samenwerking bevalt goed. Het project wordt voortgezet en uitgebreid. Ook de publiciteit wordt uitgebreid. Steeds meer Leidenaren zullen met het project te maken krijgen en niet alleen via busreclame. Het project dat begon in de Stevenshof draait inmiddels ook in de Merenwijk en zal dit najaar in het centrum van Leiden starten. Medewerkers van gemeente, politie, welzijnswerk en woningcorporaties gaan huis-aan-huis bij bewoners langs. Elke maand komen een paar straten aan de beurt. Maandag 2 september wordt aangebeld bij woningen in de Dobbewijk Zuid in Leiden West en maandag 9 september in de Horsten in de Merenwijk. De bewoners worden persoonlijk geïnformeerd over inbraakpreventie volgens het PolitieKeurmerk Veilig Wonen (PKVW). De gezamenlijke partners kunnen aan bewoners financieel aantrekkelijke voorstellen doen om, eventueel stapsgewijs, de woning volgens het keurmerk te beveiligen.

Advertentie

Leiden Wessie de wijninbreker


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×