Even was Alexander Geertsema zijn emoties niet de baas toen hij hoorde dat hij een koninklijke onderscheiding kreeg.

Koninklijke onderscheiding voor Alexander Geertsema

Alexander Geertsema is dinsdagavond bij zijn afscheid als lid van de gemeenteraad benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Lemstra speldde hem de versierselen op. Geertsema ontving de koninklijke onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor de stad als (langstzittend) raadslid. Vanaf vandaag is Geertsema wethouder voor de VVD in Leiden. Hij volgt daarmee Melanie Schultz op die nu staatssecretaris is van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Alexander Geertsema werd op 29 april 1986 lid van de gemeenteraad voor de VVD. Hij heeft in vrijwel elke raadscommissie zitting gehad en heeft een grote dossierkennis en kennis van de stad opgebouwd. Daarnaast vervult Geertsema nog een aantal andere functies. Zo is hij lid van het bestuur van de Mr. Annelien Kappeyne van de Copello Stichting en de Vereniging van Belangstellenden in de Lakenhal. Ook bekleedde hij diverse regionale functies vanuit zijn lidmaatschap van de raad, onder andere bij het Hoogheemraadschap en het toenmalige Energiebedrijf Rijnland.

Leiden geertsema lemstra schultz


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×