College maatschappelijk ondernemen bij UL

Marko Bos, plaatsvervangend directeur van het secretariaat van de Sociaal Economische Raad, geeft vanmiddag om 16.00 uur het openingscollege van de Praktijkstudies Letteren aan de Universiteit Leiden. Het onderwerp is maatschappelijk ondernemen. Leids wethouder Alexander Pechtold van Verkeer en vervoer, onderwijs, cultuur en sport, zal vervolgens een exemplaar van LET-Magazine voor Letteren en Toekomst aanbieden aan twee studenten.

Welbegrepen eigenbelang, zo zegt Bos, vormt voor ondernemingen een belangrijke drijfveer voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een goede reputatie – bij consumenten, bij (potentiële) werknemers en op de kapitaalmarkt – is veel waard. Het meest gevoelig voor reputatieverlies blijken ondernemingen te zijn die direct leveren aan consumenten. In het bijzonder als hun marktpositie sterk op een bepaald kwaliteitsimago is gebaseerd. Leidse letterenstudenten kunnen sinds vorig jaar hun hoofdvakstudie combineren met een praktijkstudie, als voorbereiding op een carrière in een internationale organisatie, het bedrijfsleven, of de journalistiek. De vier praktijkstudies – ICT, Management, Europese Unie Studies en Journalistiek & Nieuwe Media – blijken tot dusver in een grote behoefte te voorzien. De Faculteit Letteren geeft in dit kader ook een tijdschrift uit: LET -Magazine voor Letteren en Toekomst. Voor hun openingscolleges nodigen universitaire opleidingen vaak spraakmakende deskundigen uit. Vorig jaar werd het collegejaar van Praktijkstudies geopend door wetenschapsjournalist Herbert Blankensteijn.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×