"A-team" opent blauwe fietsen plan

De wethouders Alexander Pechtold (Verkeer) en Alexander Geertsema (Economisch Zaken) hebben zondagmiddag in de stromende regen het `Blauwe fietsenplan` van Pakeerterrein Haagweg geopend. Vanaf nu kunnen mensen die hun auto op het Haagweg-terrein parkeren kiezen tussen gratis vervoer per busje of per fiets. Verkeerswethouder Pechtold prees het initiatief van de SSL en ook wethouder van Economische Zaken Geertsema was zeer te spreken over deze extra manier om meer publiek naar de Leidse binnenstad te trekken.

Chris Verplancke, directeur van Stadsparkeerplan Leiden, wilde de invoering van de gratis fietsen eigenlijk helemaal butgettair neutraal doen, door gebruik te maken van `opknappertjes` die door eigen medewerkers en vrijwilligers hersteld zouden worden. Door de grote hoeveelheid media-aandacht is dat niet helemaal gelukt en heeft de SSL uiteindelijk toch nog nieuwe 50 fietsen gekocht.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×