Thema-avonden over geweld

De Leidse Hoed, het podium voor cultuur, samenleving, levensvisie en religie, waarin Kerken en Humanistisch Verbond samenwerken, presenteert in haar najaarsprogramma drie thema-avonden waarin geweld centraal staat: “Geweld en politiek”, “Geweld en religie” en “Geweld en ik”. De avonden zijn gratis bij te wonen. Wel moet men zich van tevoren (tijdens kantooruren) telefonisch opgeven bij de receptie van De Bakkerij, Oude Rijn 44 B/C in Leiden, tel. 071 5144965. Onder de sprekers is onder andere Ed van Thijn.

11 september – Geweld en politiek Op deze gedenkwaardige avond geeft drs. Ed van Thijn zijn visie op de rol die de politiek in vragen rond geweld speelt. Burgemeester Wolter Lemstra spreekt een inleidend woord en Willem Jansen, slagwerker, verzorgt de muzikale omlijsting. Stadhuis, ingang Breestraat, Leiden, aanvang 20.00 uur Hieraan voorafgaand presenteert de Leidse kunstenaar Ben Geerts zijn schilderij 11 september, dat hij vorig jaar maakte bij de gebeurtenissen van die dag. Het wordt tijdelijk geëxposeerd in het atrium van De Bakkerij. Diaconaal Centrum De Bakkerij, Oude Rijn 44 b/c, 19.00-19.30 uur 25 september – Geweld en religie Wat hebben Tora, Bijbel en Koran over geweld te zeggen en hoe beleven de sprekers van deze avond dat? Rabbijn Lody van de Kamp, studentenpredikant Henk Schouten en imam Hamza Zeid zijn uitgenodigd om een antwoord te geven op deze vragen. Vredeskerk, van Vollenhovenkade 21, Leiden, aanvang 20.00 uur 9 oktober – Geweld en ik Als wij een lijst samenstellen van grote en kleine dingen die we in ons eigen leven als geweld ervaren, hoe ziet die er dan uit? Onder leiding van Aart van Bochove maken we een toptien. Prof. dr. Dries van Dantzig, psychiater en Peter Brusse, journalist, voorzien deze van kanttekeningen. Bovenzaal Eetcafé Einstein, Nieuwe Rijn 19, Leiden, aanvang 20.00 uur.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×