Rijscholen in de randstad presteren lager

Rijscholen in de randstad presteren vaker onder het gemiddelde dan rijscholen in de rest van Nederland. Dat blijkt uit de slagingspercentages van ruim 5000 rijscholen die zaterdagavond in het Vara-programma Kassa! bekend werden gemaakt. In Leiden is het gemiddelde slagingspercentage 46 procent, net iets hoger dan het landelijk gemiddelde van 45 procent. Volgens het CBR is het slagingspercentage een belangrijke indicator voor de kwaliteit van een rijschool.

Van de Leidse rijscholen komt Autorijschool Blom als beste uit de bus met een slagingspercentage tussen de 66 en 70 procent bij de mensen die voor het eerst examen doen en een percentage van 61 tot 65 procent bij hen die herexamen doen. Rijschool Sabire is hekkensluiter met een magere 6 tot 10 procent geslaagden. Bij de herexamens loopt dat iets op naar 26 tot 30 procent. De slagingspercentages zijn berekend over de laatste twaalf maanden. De getallen worden elk kwartaal ververst. Een overzicht van alle Leidse rijscholen en hun slagingspercentages staat op www.rijschoolgegevens.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×