SSL start met gratis milieuvriendelijk fietssysteem

De Stichting Stadsparkeerplan Leiden (SSL) start vandaag met een nieuw Park&Ride-project: Het Park&Fiets-systeem. Wethouder Parkeren, Alexander Pechtold, zal hiervoor officieel het startsein geven. De SSL viert vandaag eveneens haar 7-jarig bestaan. Bezoekers, bewoners en ondernemers van Leiden kunnen vanaf vandaag, naast de busjes, Tjuk Tjuks en de Watertaxi´s, ook gebruik maken van een fiets. De fietsen worden gratis aangeboden. Vrijwilligers en medewerkers van de stichting dragen zorg voor de kwaliteit van de fietsen en repareren waar nodig.

De SSL wil met het Park&Fiets-systeem een bijdrage leveren aan het milieu en aan de gezondheid. Behalve dat fietsen erg milieuvriendelijk is, draagt het project ook bij in de recycling van oude fietsen. Van onderdelen van oude, versleten, kapotte en incomplete fietsen maken de vrijwilligers weer goede en nieuwe fietsen. Met dit initiatief hoopt de SSL een nieuwe bijdrage te leveren in de bereikbaarheid en aantrekkelijkheid van Leiden. Dit wordt verder versterkt door de aanwezigheid van aparte invalidenparkeerplaatsen en het gratis lenen van rolstoelen. De afgelopen zeven jaar heeft stichting het bezoekers aantal sterk zien stijgen. Inmiddels worden er door de SSL al meer dan 500.000 personen per jaar van de Haagweg naar het centrum vervoerd. Bij het Stadsparkeerplan Leiden werken ruim 50 mensen fulltime.

Advertentie

Leiden watertaxi


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×