Het gewraakte verhoogde fietspad waar zelfs al een dodelijk slachtoffer viel. Foto: Chris de Waard.

Weer valpartij bij Utrechtse Veer

Voor de derde keer in enkele weken tijd is er een ongeluk gebeurd bij de kruising van de Hoge Rijndijk met de Plantage en het Utrechtse Veer. Maandagavond viel een vrouw met haar bromfiets toen ze vanaf de plantage linksaf het Utrechtse Veer opreed. Ze viel daarbij met haar hoofd op de straat. Eind augustus liep een hoogbejaarde vrouw ernstig hersenletsel op en vorige week is er zelfs een dodelijk slachtoffer gevallen. Een Leidenaar overleed aan de gevolgen van een valpartij op de kruising die door de gemeente juist wordt gereconstrueerd om hem veiliger te maken. De plek waar de ongevallen hebben plaatsgevonden is zelfs al klaar. GroenLinks heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. “Vlak voor de Singelbrug is een verhoogd fietspad aangelegd in een afwijkende rode kleur met een witte markeringsstreep. Echter, nu al blijkt deze verandering geen verbetering voor de verkeersveiligheid te zijn maar een verslechtering. Voor (snor)fietsers blijkt de verhoging zeer slecht zichtbaar, met alle valpartijen en gevaarlijke situaties van dien,” aldus GroenLinks.

GroenLinks wil nu snel antwoord op de vraag welke maatregelen de gemeente op korte termijn gaat nemen om verdere ongelukken te voorkomen. Ook wil de partij inzicht in het aantal ongelukken dat inmiddels heeft plaatsgevonden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×