Jongerennetwerk onderzoekt woonsituatie Leidse studenten

ROOS, het jongerennetwerk van de PvdA-Leiden, is gestart met een internet-enquete naar de woonsituatie en woonwensen van Leidse studenten. Hoe wonen studenten, wat betalen zij, en waar willen ze na hun studie wonen? Dat zijn vragen waarop ROOS een antwoord wil vinden. Studenten kunnen de enquete invullen op //www.leiden.pvda.nl/wonen.php.

Via de enquête wil ROOS in kaart brengen hoe studenten wonen en wat zij betalen. ROOS wil ook inzicht krijgen in de toekomstige woonwensen van studenten. Willen zij na hun studie bijvoorbeeld in Leiden blijven wonen? En hoe lang zijn zij eigenlijk op zoek naar andere woonruimte? Verder zou het onderzoek moeten uitwijzen of een deel van het tekort aan studentenkamers wordt veroorzaakt door afgestudeerden die in studentenhuizen moeten blijven wonen vanwege het gebrek aan doorstroomwoningen in de Leidse regio. De SLS heeft het vermoeden dat 10% van de huidige bewoners geen student meer is. ROOS is benieuwd of dat percentage klopt, en of het ook geldt voor de studentenkamers die niet in bezit zijn van de SLS.

Leiden roos


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×