Leiden wil nog meer scheiden

De Dienst Milieu en Beheer gaat zaterdag op de markt zogenaamde GFT-sleutels uitdelen aan binnenstadbewoners. Met deze sleutel kunnen bewoners hun GFT-afval in één van de twintig afsluitbare GFT-zuiltjes in de binnenstad deponeren. De GFT-zuiltjes leverden vorig jaar 35 ton GFT-afval van uitstekende kwaliteit op. Een deel van deze compost wordt in het voorjaar weer gratis uitgedeeld aan inwoners van Leiden.

Een op de acht binnenstadbewoners heeft al een GFT-sleutel. Omdat de gemeente het aantal mensen dat GFT-afval apart inlevert graag nog verder wil verhogen, ontvangen binnenstadbewoners deze week een folder met een bon waarmee zij een eigen GFT-sleutel kunnen afhalen bij de stand van Milieu en Beheer. Naast de sleutel geeft de gemeente, bij inlevering van de deze week in de binnenstad huis-aan-huis verspreide GFT- bon, ook een afvalemmertje, een rol BioZakken – biologisch afbreekbare afvalzakjes – cadeau. Verkooppunten BioZakken In de Leidse binnenstad: De Hoorn; Natuurvoedingswinkel De Zaailing; De Brandnetel; Albert Heijn Hooigracht; C1000 Herenstraat; Super De Boer Stationsweg; Super De Boer Lange Mare. In de Stevenshof e.o.: Firma Van Bochove; Flora Ilona Bloemcreaties; Intratuin Voorschoten. In Oegstgeest: Corinda Bloemkiosk; Slagerij van der Zalm; Tuincentrum Ad van Nieuwland; Ligthart Reform; Albert Heijn Terweeplein.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×