Dichteres Hanneke Eggels

Wethouder Pechtold neemt dichtbundel in ontvangst

Morgen (donderdag) zal Hanneke Eggels haar dichtbundel ‘Sluier van Europa’ aan wethouder Alexander Pechtold (Cultuur) overhandigen. Hanneke Eggels schreef het titelgedicht ‘Sluier van Europa’ ten tijde van de oorlogen in Joegoslavië en Kosovo in haar toenmalige woonplaats Leiden, Stad van Vluchtelingen. Met dit gedicht won ze de poëzieprijsvraag van de Stichting Burcht in 1992. Inmiddels is het gedicht vertaald in het Russisch en Perzisch.

Een van de eerste gedichten van Hanneke Eggels twintig jaar geleden was ‘Leidse Zomer’. Haar eerste dichtbundel ‘De weiden van Elske’ verscheen in mei 2000. ‘Sluier van Europa’ is haar tweede dichtbundel. Op de website www.deweidenvanelske.com staat meer informatie over Hanneke Eggels en haar werk.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×