Wethouder Alexander Geertsema heeft de speld vanmiddag tijdens het Minikoraal in het Van der Werfpark uitgereikt.

Gouden Speld voor ijsboer Pino

Binnenkort gaat de heer Luigi Belfi, bij het grote publiek bekend als Pino, met pensioen. Sinds 1934 produceert de familie Belfi ijs in het fabriekje La Torino aan de Hoefstraat en wordt het ijs uitgevent via ijscokarren. Tot voor kort stond broer Constant Belfi op het Stadhuisplein. Luigi “Pino” Belfi staat op de brug bij de Jan van Houtkade/hoek Korevaarstraat.

Pino is zeer bekend bij het publiek en vooral bij de jeugd. Zo is hij onder andere de vaste ijsleverancier van de Lorentzschool. Na zijn pensionering zal hij weer in zijn geboortedorp Vodo di Cadore, Noord-Italië, gaan wonen. Burgemeester en Wethouders zwaaien Pino uit met de toekenning van de Gouden Speld.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×