Symantec definitief naar Dublin

Antivirusbedrijf Symantec heeft een flink deel van zijn Nederlandse activiteiten overgeheveld naar Dublin. Honderdvijftig werknemers zijn daarom vertrokken. Dat meldt Webwereld. Eerder was al bekend geworden dat het bedrijf het Nederlandse hoofdkantoor in Leiden zou sluiten. Inmiddels is duidelijk dat met de sluiting 150 banen verloren gaan. Symantec heeft de tweehonderd Nederlandse werknemers aangeboden om te verhuizen. “Iets minder dan vijftig mensen zijn op dat aanbod ingegaan”, aldus Richard Saunders van Symantec. “De andere werknemers hebben een afvloeiingsregeling en hulp bij het vinden van een nieuwe baan gekregen.” Bij Symantec in Leiden blijft een beperkt aantal werknemers over. Het gaat daarbij onder meer om pr-medewerkers.

Symantec benadrukt dat het niet om een verkapte ontslagronde gaat. “We hebben hier inmiddels nieuwe mensen aangenomen om de functies in te vullen.” Volgens Saunders is het ‘logisch’ dat de activiteiten van Symantec worden gebundeld in Ierland.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×