Christen Unie wil veiligere Zoeterwoudsesingel

Enkele jaren geleden is het Plantsoen gerenoveerd. Gelijktijdig met het park werd ook het stukje van de Zoeterwoudsesingel ter hoogte van de fietsers- en voetgangersbrug mee te nemen. Op die manier werd een stedebouwkundige eenheid te gecreërd. De stoep heeft daar plaatsgemaakt voor een voetpad dat verder van de weg af ligt. Na gesprekken met bewoners en directie van onder meer het nabijgelegen verzorgingshuis Lorentzhof concludeert de fractie van de ChristenUnie dat het er allemaal niet veiliger op geworden is.

“In de praktijk leidt deze nieuwe inrichting tot verkeersgevaarlijke situaties, omdat mensen met grote regelmaat de weg boven het voerpad verkiezen. Daarbij spelen ongetwijfeld gemaksoverwegingen bij velen een rol, omdat daarmee een stukje van de route kan worden afgesneden en asfalt gewoon prettiger loopt. Ernstiger is dat het pad voor minder validen, die gebruik maken van een rollator of rolstoel, een regelrechte hindernis vormt”, aldus de partij in een brief aan het College van burgemeester en wethouders.

Omwonenden hebben verschillende keren bij de gemeente aan de bel getrokken over deze situatie, maar de gemeente houdt de “stedenbouwkundige eenheid met het Plantsoen” als uitgangspunt, ook al worden de problemen wel erkend. De Christen Unie is het daar niet mee eens. Fractievoorzitter Filip van As: “Hier botsen twee belangen: het esthetische belang tegenover de verkeersveiligheid. Daarbij speelt mee, dat het niet gaat om een paadje in een park, maar over het trottoir langs een doorgaande weg.” Hij wil nu van het college weten of, en zo ja, hoe en wanneer de situatie wordt aangepast.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×