Politie: 3 oktober rustig verlopen

“Druk bezocht, maar met het karakter van een feest. Er heerste een gemoedelijke sfeer”. Zo omschrijft de politie de Drie Oktoberviering van dit jaar. Ondanks het tegenvallend weer was er toch veel volk op de been. Overdag was er een aantal meldingen van kleine vechtpartijen, zakkenrollerij en diefstallen vanaf marktkramen. De politie heeft zestien aanhoudingen verricht voor onder andere mishandeling, bedreiging, het in brand steken van goederen op straat en openbare dronkenschap. In beide nachten werden er alcoholcontroles gehouden op de uitvalsweg van Leiden. In de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 oktober werden er 21 processen verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Afgelopen nacht werden er 12 uitgeschreven.

De meeste aanhoudingen werden verricht in de late avond en vroege ochtend. De sluiting van horeca (02.00 uur ) en kermis (01.00 uur) verliep in beide nachten goed. Een aantal personen werd onwel door teveel drank en de grote drukte.

Advertentie

Leiden 3 Oktober


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×