De eeuweling samen met loco-burgemeester Van der Sande. (foto: Bram Pater)

Loco-burgemeester bezoekt 100-jarige

Afgelopen zaterdag vierde mevrouw Johanna Maria Peeters haar 100ste verjaardag in ‘de Parelvissers’. Daarbij kreeg ze ook bezoek van loco-burgemeester Rogier van der Sande die haar namens de gemeente feliciteerde.

Mevrouw Peeters werd op 5 oktober 1902 geboren in Leiden. Haar hele leven is zij voortdurend de rode draad in het leven van haar familie geweest. Tot aan haar 65ste heeft zij haar vader verzorgd.

Ook haar broer en haar vier zussen konden altijd op haar rekenen voor hulp bij een bevalling, of in geval ziekte of nood. Tot op de dag van vandaag maakt ze nog poppen voor de kleine nichtjes en borduurt ze kussentjes voor in de wieg.

In 1987 is mevrouw Peeters op 85-jarige leeftijd op haar huidige adres aan het Bizetpad gaan wonen. Ze woont daar nog steeds zelfstandig. Mevrouw Peeters is nog heel actief. Ze kookt dagelijks haar eigen maaltijden en doet nog regelmatig de was. Ook vergeet ze haar medemens niet. Zo deelt ze regelmatig soep uit aan ‘die oude zielen’, zoals ze het zelf noemt, in de wooneenheden naast haar.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×