Cursus "Politie voor Burgers" in Stevenshof en Leiden Noord

Deze week beginnen weer twee groepen wijkbewoners met de cursus Politie voor Burgers. Vanavond krijgen 14 mensen uit de Stevenshof de eerste cursusavond in het politiebureau aan het Ina Boudier-Bakkerplein. Morgen gaat in Leiden-Noord een cursusgroep aan de slag. In negen avonden krijgen deze mensen uitgebreide informatie over de taken van de politie in hun wijk en over de specialistische afdelingen van Politie Hollands Midden die de politieteams daarbij ondersteunen.

Voor de politie is het belangrijk om te weten wat er in de wijken gebeurt, waar de bewoners zich zorgen om maken en wat ze van de politie verwachten. Voor wijkbewoners is het goed hun politieteam te kennen, te weten waar ze aan werken en aan welke informatie ze behoefte hebben. De Cursus Politie voor Burgers is daar een mooi middel voor. De cursusavonden zijn beslist geen saaie lessen. Er wordt niet alleen informatie gegeven, maar er is ook volop gelegenheid om met elkaar te discussieren; leerzaam voor de wijkbewoners èn de agenten van het politieteam.

In de cursus praten steeds verschillende politiemensen over hun werk. Onder andere de onderwerpen verkeersongevallen, recherche en het werk van de wijkagent komen aan bod. De cursisten komen bij het onderwerp ‘vaardigheidstraining’ ook zelf in actie. Verder staan een bezoek aan de meldkamer van Politie Hollands Midden en een demonstratie van politiehonden op het programma.

Opgeven voor de cursus is niet meer mogelijk. De interesse is weliswaar heel groot, maar de politieteams in Leiden West en Leiden Noord hebben geen mogelijkheid om meer cursisten toe te laten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×