SP wil onderzoek naar SSL-subsidie

De Stichting Surinamers Leiden (SSL) moet het grootste deel van de subsidie over het jaar 2000 terugbetalen nu accountantsonderzoek heeft aangetoond dat de stichting in die periode nauwelijks activiteiten heeft georganiseerd. Bovendien hield de SSL er een slechte boekhouding op na. Ook wil wethouder Buijing dat de stichting haar onderkomen in de Merenwijk gaat delen met andere organisaties in de stad omdat zij zelf maar weinig gebruik maakt van de ruimte.

De fractie van de SP heeft naar aanleiding hiervan vragen gesteld aan het college. De partij heeft namelijk gehoord dat in de loop van 2001 enkele mensen die bij de SSL betrokken zijn of waren, noodkreten hebben gericht aan het college waarin zij tot in detail gewag maakten van mogelijke onregelmatigheden over een periode van vele jaren. Ook het ondemocratisch optreden van één van de SSL bestuurders zou aan de kaak gesteld zijn. De briefschrijvers zeggen nooit een reactie van het college ontvangen te hebben.

SP-voorzitter Paul Day wil nu van het college weten of er inderdaad brieven van bij de SSL betrokken personen zijn ontvangen, waarin de onregelmatigheden gemeld worden. Ook vraagt de SP zich af welke acties het college naar aanleiding van verschillende signalen heeft ondernomen en hoe het zit met de subsidiegelden over andere jaren.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×