Studentenstaking: "Alles moet plat!"

“Vindt jij ook dat alles plat moet op 12 november? Jij kan daar je steentje aan bijdragen. Leg je hele school of faculteit plat!” De studenten die de grote studentenstaking op 12 november voorbereiden roepen via www.12november.nl studenten van universiteiten en hoger onderwijs op om actie te voeren tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet.

“Dit kabinet heeft torenhoge ambities op onderwijsgebied. Toch wordt er bezuinigd in plaats van geinvesteerd”, zo schrijven de actievoerders. In de plannen van de overheid wordt hoger onderwijs een ordinair handelsproduct en verliest aan kwaliteit, toegankelijkheid en onafhankelijkheid. “Al twee decennia wordt het belang van hoger onderwijs bij de regering onderschat”.

De studenten eisen dat de bezuinigingen van tafel gaan en dat de regering werk maakt van een kwaliteitsverbetering in het hoger onderwijs. De staking komt kort voor de behandeling van de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer. Op deze wijze willen de studenten de Tweede Kamer ervan overtuigen dat goed en toegankelijk hoger onderwijs geen luxe is maar bittere noodzaak.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×