Nieuwe slaaphuis opent aan Boommarkt

Aanstaande dinsdagmiddag verricht PvdA-wethouder Buijing (zorg) de officiële opening van het Slaaphuis aan de Boommarkt.

De nachtopvang van De Binnenvest was eerder gevestigd aan de Nieuwsteeg, maar deze huisvesting voldeed vanuit het oogpunt van veiligheid voor bezoekers en medewerkers niet meer. Stichting De Binnenvest en de gemeente Leiden hebben daarom een nieuwe plek voor het Slaaphuis gezocht. De huisvesting aan de Boommarkt is tijdelijk. Dit nieuwe onderkomen voldoet wel aan de veiligheidseisen en geeft De Binnenvest en de gemeente de tijd om verder te zoeken naar een definitieve locatie. PvdA-raadslid Liesbeth Hesselink ziet wel ruimte voor zo’n slaaphuis in een nieuw te bouwen toren op een deel van het terrein van het busstation aan het Stationsplein. Ook D66-wethouder Pechtold liet een paar weken geleden weten wel wat voor de bouw van zo’n extra toren te voelen.

Ondernemers uit de Breestraat en Haarlemmerstraat reageerden eerder verontrust op de komst van het slaaphuis voor daklozen. Ze vrezen voor toenemende overlast in het winkelgebied.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×