Nederlands Kamerkoor in Stadsgehoorzaal

De bekende Vlaamse dirigent Paul van Nevel dirigeert vrijdag 25 oktober in de Stadsgehoorzaal in Leiden een avondvullend werk, genaamd een middeleeuwse apocalyps.

Door de vele programma’s die Paul van Nevel voor het Nederlands Kamerkoor samenstelde en dirigeerde, heeft de trouwe luisteraar een goed overzicht gekregen van de rijkdom aan repertoire voor koor a cappella in de middeleeuwen en de renaissance.

 

Deze keer neemt hij het Nederlands Kamerkoor bijna acht eeuwen terug in de tijd en ervaart het publiek de eerste belangrijke ontwikkelingen van de vocale polyfonie, in de periode vlak voor de grote Vlamingen en Nederlanders van Cyprus tot Engeland. De werken overschrijden de grenzen van het tot dan toe gekende en toelaatbare in de ogen van de kerkelijke overheid. Sommige vernieuwingen gingen toendertijd soms zo ver dat zij bij de toehoorders apocalyptische angsten veroorzaakten.

Het Nederlands Kamerkoor is opgericht in 1937 en is een full-time en zelfstandig vocaal ensemble. Het koor bestaat uit 28 vocale solisten en treedt jaarlijks op in verschillende steden in Nederland. Tevens verzorgen zij concerten in het buitenland, zo zijn er optredens geweest in Canada, Finland, Frankrijk, Hongarije, Israël, Japan, Oostenrijk, Palestina, Singapore, Tsjechië, Vereningde Staten van Amerika en Zweden.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa van de Stadsgehoorzaal, Breestraat 60. Voor telefonische reserveringen kan men bellen naar de kassa, telefoonnummer: 071-5131704. De kassa is tijdens werkdagen geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur, (donderdag tot 21.00 uur) en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. U kunt de kaarten ook bestellen via onze internetsite: //www.stadsgehoorzaalleiden.nl/ Kaarten kosten 17,00 euro per stuk. CJP-pas houders betalen 14,00 euro.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×