Gemeente pakt illegale kamerverhuur aan

De gemeente gaat kamerverhuurders, zowel bedrijven als particulieren, intensief controleren op brandveiligheid. Elke verhuurder die vijf of meer kamers in een pand verhuurd, moet aan strenge (brand)veiligheidseisen voldoen. “De gemeente is al sinds 1995 bezig met die controles”, aldus wethouder Hillebrand van Ruimtelijke Ordening. “We kampen daarbij met een flinke tegenwerking van sommige verhuurders. Soms moet je bijna letterlijk de deur intrappen.”

In het kader van het actieplan Fysieke Veiligheid dat het college vandaag presenteerde, worden deze controles geintensiveerd. Verhuurders die niet aan de eisen voldoen of verzuimen een zgn. gebruiksvergunning aan te vragen, wordt verdere verhuur verboden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×