Inspraak voor burgers moet anders

De inspraak voor burgers bij de besluitvorming van grote projecten als bijvoorbeeld het tracé van de RijnGouweLijn moet anders. Dat vinden GroenLinks en de SP. Dinsdagavond spraken beide partijen zich uit voor een splitsing tussen de inspraak en het moment van beslissen.

Dinsdag spraken maar liefst 13 inwoners de commissieleden toe. Hun voornaamste zorg is de veiligheid van de nieuwe sneltram. Omdat het tracébesluit in dezelfde vergadering moest worden genomen, hadden de fracties hun standpunten echter allemaal al ingenomen. Op die manier heeft de inspraak geen zin, zo vond ook commissievoorzitter Laurier die beloofde te zullen onderzoeken of dat voortaan anders kan.

VVD-raadslid Van Dobben-de Bruyn denkt dat veel burgers niet goed begrijpen wat inspraak precies is: “Het is meepraten, niet meebeslissen”. Feit is wel dat de insprekers met een uiterst ontevreden gevoel huiswaarts keerden: “Zie je wel, ze luisteren niet eens”, zo klonk het oprecht teleurgesteld.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×