'Klaarover' Pechtold moet ervoor zorgen dat de vele schoolkinderen veilig de Lammenschansweg over kunnen steken als de RijnGouweLijn daar is aangelegd. Buurtbewoners overhandigden hem naast 300 petities ook alvast een passende outfit. (foto: Chris de Waard).

RijnGouweLijn door centrum, maar... "geen oost zonder west."

Als de RijnGouweLijn er komt, dan rijdt deze via Leiden Lammenschans, door de Breestraat, de Prinsessekade, over de Blauwpoortbrug door de Steenstraat naar Leiden Centraal. Vandaar gaat ‘ie langs het LUMC naar Leeuwenhoek en dan verder naar de kust.

De commissie Economie & Verkeer heeft dat dinsdag besloten.

Harde voorwaarde voor een aantal fracties is de koppeling tussen de RGL Oost en de RGL West. Als de lightrailverbinding tussen Leiden en de kust er niet komt, dan werkt Leiden ook niet mee aan de rest van het tracé dat van Gouda naar Leiden loopt. Ook tramwethouder Pechtold onderschrijft die koppeling. Verder is voor het college de aftakking van de RGL aan de ROC-kant bij Leiden Lammenscans een absolute voorwaarde. Op die plek verlaat de tram de NS-spoorlijn en komt omlaag richting Lammenschansweg.

Leiden RijnGouwelijn


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×